20 nov.
Evelien
Drukke en Spannende weken!

Hallo allemaal.
Het zijn voor ons een aantal drukke weken geweest hier, maar wel superleuke weken en het heeft allemaal even moeten inwerken... Er is zoveel gebeurd dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen... Normaal moet dit de tijd zijn dat je een beetje bij kan komen van een druk duivenseizoen, nou verassing, hier is het ons nog niet gelukt. Hahaha...

AGEN.
Eind oktober hadden wij een diner en huldiging in BATTICE (BE), een deelgemeente van de stad HERVE gelegen in het noorden van de provincie LUIK. Een eind rijden voor ons... Een huldiging Int. AGEN hadden wij nog niet eerder meegemaakt wat best gek was eigenlijk, want in 2017 wonnen wij de vlucht AGEN INTERNATIONAAL maar waren wij destijds niet uitgenodigd, of althans, niet dat wij weten en is er mogelijk iets fout gegaan met de bezorging van de uitnodiging... Of de uitnodiging is tussen de folders met reclame of zo gekomen... Wie zal het zeggen... Dit seizoen na AGEN 2022 ontvingen wij wel een officiële uitnodiging. Wij hadden op dezelfde dag elders nog een huldiging op ons programma staan maar we besloten toch om de verre reis te maken maar dan wel met een overnachting daaraan vast. Zodoende hoefden we dus niet in de late uurtjes terug naar Holland te reizen. De huldiging was gezellig en leuk om mee te maken. We kregen een schitterend mooie grote ronde vaas op voetstuk met daarop een inscriptie en vervolgens een envelop met een leuk bedrag erin. Het was zeer goed georganiseerd en verzorgd door, hoe uniek eigenlijk, voornamelijk al wat oudere mensen van om en nabij de 80 jaar die zeer gedreven waren zodat alles op rolletjes verliep, en dat deed het dan ook!! HULDE en TOP gedaan! Heel erg leuk om mee te mogen maken...! We komen dan ook graag nog eens terug naar hier...!

Onderstaand een aantal foto's van de huldiging AGEN 2022 in Battice (BE).
v.l.n.r. Bernard Hechter uit Blaringhem (F), winnaar AGEN 2022 jaarling duiven Frankrijk
Gero & Evelien Dijk, winnaar AGEN 2022 oude duiven Nederland
Comb. Verhagen-Buyl, Westkapelle, winnaar AGEN 2022 jaarling duiven Nederland.


GOLDEN TEN.
De Golden10 in ASTEN (NL) was echt fantastisch om dat te mogen meemaken, en dan heb ik het nog niet eens over de opbrengst, al was deze ook niet mis, het gaat om het gehele plaatje. Fantastisch… In verband met de op dat moment heersende vogelgriep in de directe omgeving werd de bezichtiging van de duiven op een andere locatie enkele tientallen kilometers verderop in een luxe zaal van een hotel gehouden. Het was niet echt een probleem, de bezichtiging werd beide dagen druk bezocht en het liep allemaal probleemloos...
Alles rondom de GOLDEN10 is zonder meer een zeer goed geoliede organisatie waar alles tot in de puntjes goed, nee ZEER GOED verzorgd is van het diner, de overnachting tot het ontbijt. Er is niet 1 ding wat je op kunt noemen wat niet goed was geregeld en dan is het ook meteen duidelijk waarom je nimmer negatieve klanken hoort over dit evenement, stom weg omdat deze er ook niet zijn, PUNT!!
Het was voor ons erg spannend omdat je toch opkijkt tegen, wat wij zeggen, de grote mannen in de duivensport! Deze grote mannen bleken ook gewoon mens te zijn. Hahaha... Van JAN HOOYMANS tot aan COR de HEIJDE en van BAS en GERARD VERKERK tot aan ALBERT DERWA enz... Ze betrekken je gelijk overal bij en zo voelt het ook dat je hoort tot een grote familie te weten: DE FAMILIE HERMANS...

"JAN mocht je meegekeken hebben ergens vanaf een wolk of een hemel vol sterren, je kan trots zijn op RIK en ANKE en iedereen die bij de organisatie betrokken waren want ze hebben dit wederom fantastisch gedaan...!"


Bezichtiging van de aangeboden duiven... (foto: Evelien Dijk)


De bomvolle verkoopzaal GOLDEN TEN 2022 in ASTEN (NL)


Alle deelnemers aan 'DE DUIF' 2022 GOLDEN TEN met de bloemen.

Ook leuk om nog te vertellen: we hebben zo vreselijk gelachen met ALBERT DERWA (BE), man man man deze man heeft zoveel humor in huis dat we zowat pijnlijke kaken en koppijn hadden van het lachen, echt fantastisch wat een humor deze man heeft.

En dan COR de HEIJDE..., een groot man die gewoon zijn opbrengst schenkt aan goede doelen, en dan praten we over GIGANTISCH GROTE BEDRAGEN!! Dan ben je in mijn ogen een buitengewoon goed mens! En ja, ook hier hoor ik de ondertoon van veel mensen die dan zullen zeggen..., "JA HALLO, MAKKELIJK, HIJ HEEFT HET OOK NIET NODIG"! Best mogelijk, maar hij hoeft het niet te doen en DAAR GAAT HET OM...!! Er zijn er maar meer dan genoeg in de duivensport die er meer dan genoeg bezitten en vervolgens alleen maar NOG MEER willen hebben en doodgaan om een stuiver... Dus ik vindt dat fantastisch om te horen dat COR de HEIJDE dit doet en allemaal in eigen beheer... Chapeau!!

Wat wij ook fijn vonden was dat onze duivenvrienden uit Groesbeek ook bij de GOLDEN10 aanwezig waren ons dat was voor ons super fijn. Ook onze vriend uit Wassenaar, LOUIS VOLLEBREGT, eveneens zo'n pracht mens is het hele weekend met ons in Asten gebleven. Dat zijn de mensen op wie je kunt bouwen, mensen die je moet je koesteren, zeker in de duivensport!

TEVREDEN.
Er werd ons meerdere keren gevraagd of wij tevreden waren over de opbrengst van onze duifjes en onze reactie is steeds opnieuw weer: "Als je hier niet tevreden mee kunt zijn dan moet je stoppen met duiven want dan wordt je het ook nooit meer". WIJ ZIJN MEER DAN TE VREDEN, DANKBAAR EN TROTS!

Het zijn drukke weken voor ons geweest maar er moet ook gewoon gewerkt worden dus we zitten met regelmaat te knikkebollen op de bank, hahaha, maar het is het allemaal waard geweest...!

Dit was het weer voor deze keer...

Groetjes van Evelien


Reportage: Z.L.U. 2022

Reportage: PIPA 2022

Reportage: Het SPOOR der Kampioenen 2022

Reportage: MarathonDuivenJournaal 2022