31 juli
Evelien
HET ZIT EROP VOOR ONS!

Het is nu zaterdagavond en we zijn moe maar voldaan.
MARSEILLE en BARCELONA vielen bij ons niet in goede aarde, maar gezien de ramp die zich voltrok in Limburg en België vond ik het niet gepast om mijn- of onze teleurstelling te tonen. Wanneer ik dan in de media dode duiven zie drijven bij duivenmelkers in Limburg en België, mensen die gewoon alles kwijt zijn, huis en haard, wat stelt een teleurstelling van het niet draaien van een duif dan voor? Sorry, voor mij dan totaal niks meer en zijn er in mijn ogen echt ergere dingen.
Dat was ook de reden dat ik niet mijn Journaal/blog geschreven heb en waren er teveel andere dingen aan de hand. Maar tussen alle narigheid door hebben we ook nog wel een leuk feestje gehad toen Gero 50 jaar werd en Abraham zag. Dat was een welkom gezellig avondje met vrienden en familie... Gero wist van niks en was dan ook aangenaam verrast voor wat we onderling voor hem hadden geregeld, inclusief een opvallend grote opblaas Abraham pop in de voortuin. Heel de buurt heeft het geweten... Hij heeft met vrienden, familie en de buurtjes een werkelijk onvergetelijk feest gevierd tot in de kleine uurtjes...

De jarige Gero en zijn opblaas Abraham pop ...

BERGERAC / NARBONNE.
Zoals ik al zei, VOOR ONS ZIT HET EROP... We hebben het afgelopen weekend NARBONNE en BERGERAC gevlogen en dit waren gelijk de laatste vluchten van dit seizoen voor ons. Ik kan zeggen dat we zeer tevreden op genoemde vluchten terugkijken. Vanuit NARBONNE draaien we er 3 van de 7 in de prijzen waarvan 2 stuks op vrijdagavond en nog 1 op zaterdagochtend. Daaronder waren ook 2 duiven die eerder op AGEN in de avond arriveerden en mag je bestempelen als materiaal waar je mee verder kan.

TOP 10 van de uitslag Samenspel Drechtsteden...

Op BERGERAC zaten we niet heel vroeg maar hebben toch alles thuis en die krijgen dus volgend jaar weer een kans. Het was een moeizaam seizoen, niet alleen voor ons maar voor velen denk ik. Het was weer een jaar dat veel van ons gevergd heeft maar klagen zal ik in deze niet, maar er zullen melkers zijn die het huilen nader stond dan het lachen. Er zijn grote verliezen geleden op raar verlopen vluchten. Bewezen duiven die nooit terug gekeerd zijn op de hokken en eigenlijk best bizar en ik snap de vraag dan ook "waar blijven of zijn die duiven, want verloren duiven worden zelden opgegeven en gebeld worden de meeste liefhebbers ook niet!!

Gero op hokbezoek bij zijn vriend Louis Vollebregt, Wassenaar...

Voor de vluchten waar we niet op hebben gedraaid zoals BARCELONA zijn we stevig in opbouw en over een paar jaar kunnen we denk ik zeggen: "dit ploegje is voor BARCELONA en dat ploegje is voor PAU" etc. Achter de schermen wordt daar hard aan gewerkt en heb ik hier alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.

Onze 1e duif van NARBONNE afkomstig van Louis Vollebregt, Wassenaar...

Tegenover Gero schiet ik wel eens uit mijn slof als ik zie met welke hoeveelheid jongen duiven waarmee we van start zijn gegaan. Ieder jaar zegt hij weer "Eeffie, die hebben we hard nodig want je hok is eerder leeg dan gevuld" en nu zie ik dit jaar wat hij bedoelt. Als je ziet wat er ieder seizoen aan duiven verloren gaat bij het africhten, vervolgens op de verenigingsvluchten of om wat voor reden dan ook de eindstreep niet haalt... Daarbij ben je 2 jaar verder voor je iets weet van een duif of hij/ zij bruikbaar is op het vlieghok. Je voelt jezelf soms net als een boxer die elke week de ring in moet en flinke klappen moet incasseren. De sterkste blijven uiteindelijk over... De duiven die het hebben overleeft hebben hun rust verdient en om eerlijk te zijn, ik ook... Hahaha.

Jeroen Rans, Barcelona winnaar 2019 (BE) bij ons op hokbezoek...

JONGE DUIVEN.
Onze jonge duiven zijn vandaag mee geweest op LENNIK (BE) en hebben we de 2e ploeg jongen welke nog nooit een mand gezien hebben er gelijk opgegooid. Onze 1e eerste ploeg is nu voor de 2e keer de reismand in gegaan en hebben hiervoor slechts 2 keer de Moerdijkbruggen gezien. Nooit gedacht dat wij dit ooit op deze manier zouden gaan doen. Het is voor ons puur africhting en de sterkste blijven over het is aan- of afhaken en zo streng moet je zijn MITS ZE WEL GEZOND ZIJN!! We hadden er 63 mee ze zijn over de gehele dag teruggekomen. Drie stuks zijn erop achtergebleven. Misschien dat ze nog nadruppelen… Ik zeg "niet zo slecht gedaan toch"...

Onze 2e duif NARBONNE. Een kruising Jeroen en Steijn Rans (BE) x nazaat onze 'THEO'...

Fijn weekend allemaal.

Toedeloe en liefs: Evelien.