25 mei
Evelien
Hallo allemaal.

Ja ja, stil maar, ik ben 2 weken te laat, ik weet het en het lijkt bijna een gewoonte van mij te worden maar geloof me, zet hier wat camera's neer en jullie zullen je kostelijk vermaken met wat er zoal hier gebeurt in een week. Hahaha... Om maar even een korte impressie te geven van wat er zoal gepasseerd is: Veertien dagen geleden heb ik van dichtbij kennisgemaakt met een GGD Ambulance toen deze met loeiende sirenes mij kwam opladen om mij vervolgens bij de spoedhulp van het ASZ ziekenhuis in Dordrecht af te leveren. Mijn evenwichtsorganen waren flink ontstoken en vielen daardoor volledig uit. Ik was finaal van de wereld en wist niet meer wat links, rechts of boven of onder was. Wat was dat heftig zeg... Poeh!! Na een kort verblijf van 1,5 dag in het ziekenhuis ging het gelukkig al weer beter en mocht ik zelfs al naar huis. En nu, 2 weken later, met verplichte rust kan ik zeggen dat ik weer terug ben. En nu maar weer doooorrr...!!!!

Onze 'Bonte Kees Bosua' NL03-1147144 na een bad drooggelikt door onze hond 'Tijger'.

DE DUIVEN.
We krijgen eindelijk beter weer, of althans, dat zijn de voorspellingen en ook de versoepelingen van hogerhand lijken op het moment sneller te gaan. We krijgen daardoor allemaal wat meer energie van dit alles...

DE DUIVEN.
De voorbereidingen lopen m.b.t. de vluchten wat stroef, dat is niet alleen hier in de regio, dat is bijna landelijk lijkt het. Wat ik niet begrijp is dat er in sommige verenigingen de emoties zo hoog op lopen omdat training- of leervluchten afgelast worden en dat daar zelfs bedreigingen van komen. Waar zijn we in godsnaam mee bezig als we dit al normaal of gewoon gaan vinden?
Ik snap best dat het IWB niet altijd de info verstrekt die de liefhebber graag wil horen. Maar laten we bedenken dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten dus maak je niet zo druk, 'het is wat het is'... Maar om je zo op te winden en volledig te laten gaan over training- en leervluchten...? Gebruik je verstand en verziek het niet voor de rest die zich er wel bij neerleggen... Neem de dingen zoals ze komen. Het scheelt een hoop stress!!

Twee dikke vrienden: 'Bonte Kees Bosua' (18 jaar oud) en onze hond 'Tijger'... (foto: Evelien Dijk)

SALBRIS.
Hier hebben we afgelopen weekend alleen op de eendaagse fondvlucht SALBRIS (528 km) meegedaan. Wij hadden er 10 duivinnen op ingekorfd. Er waren best wel weer flinke verschillen in aankomsten en zullen de rare weersomstandigheden op de vluchtlijn er mede schuldig aan zijn. Zo kwamen de duiven bij ons niet echt super vroeg, maar het was oké. In groot verband hebben we er 6 van de 10 op de uitslag staan. We zitten er bij en zijn tevreden... Het gaat goed komen, zeker weten!

Afgelopen pinksterweekend hebben we het erg druk gehad. Zo is op zaterdag de Combinatie Combrink bij ons langs geweest samen met sportvriend Hers Geerlings. Dat was gezellig en op zondag kwamen er twee liefhebbers uit Belgisch Limburg, ook dat was super gezellig. De twee melkers waren om 15.30 uur in Alblasserdam en vertrokken om 19.30 uur in zuidelijke richting huiswaarts. Wanneer het gezellig is gaat de tijd snel... En dan zijn we tenslotte op maandag bij de Fam. Marc Gielen in Maasbree op bezoek geweest. Met laatstgenoemde hebben we al langer contact mee en dat klikt echt leuk en ook dit bezoek was zeer geslaagd... Dat was kort samengevat ons Pinksterweekend...

We gaan weer toewerken naar het aanstaande weekend met hopelijk (veel) betere weersomstandigheden en dus een nog beter humeur en wie weet nog betere resultaten.

Voor iedereen succes, en tot het volgende journaal.

Toedeloe en de groetjes: Evelien