21 juni
Evelien
Zware weken in de duivensport!

Na mijn laatste Journaal zijn we ondertussen een paar vluchten verder, en wat voor vluchten. Ik denk dat ik niks te veel zeg dat het pittige tot zware vluchten zijn geweest en als ik de berichten zo links en rechts hoor zijn er flinke verliezen geleden en overwegen er zelfs liefhebbers met stoppen...
Zo hebben we ISSOUDUN gevlogen, een zware vlucht onder bijna tropische temperaturen. Dan de overnachtvlucht ST.VINCENT SECTOR met middaglossing en tenslotte de vluchten van het afgelopen weekend BORDEAUX SECTOR met eveneens middaglossing en tenslotte de GRANDPRIX VIERZON.
Zo maar een paar vluchten waar vermoedelijk nog veel duiven van onderweg zijn...

ISSOUDUN.
Op de vlucht ISSOUDUN vlogen wij een goede prijs met onze duivin '903'. Zij won in Drechtsteden Rayon A tegen 553 duiven de 1e prijs! In samenspel Drechtsteden tegen 1169 duiven de 4e prijs. In Afdeling 5 Z-H tegen 10.850 d. goed voor de 21e prijs! Deze duivin moet warm zonnig weer hebben dat heeft ze wel bewezen, ook vorig behaalde ze met zwaar en warm weer haar prijsje!

VIERZON.
We hadden daarom onze hoop gevestigd op de GRANDPRIX VIERZON. Daarin vloog overigens een SUPERIEURE duif en afkomstig van ons hok. Alleen vloog die duif niet bij ons maar bij een clubgenoot... Vorig jaar hebben wij Gertjan de Ruiter en zijn dochter Elena 2 duifjes gegeven en deze doen het uitzonderlijk goed bij het duo... Ook bij onze vriend Eef van Aalten uit Huissen vliegt een duifje uit hetzelfde koppel dit weekend een goede notering! Dat verzacht het gevoel dat onze duivin '903' deze keer niet super vroeg was. Maar winnen Gertjan en dochter Elena in samenspel Drechtsteden de 1e tegen 709 duiven en in Afd.5 Z-H tegen 7.419 d. de 11e prijs en valt daarmee net buiten een TT notering, maar dat maakt voor vader en dochter De Ruiter niks uit. Ze beleven enorm veel plezier aan dit magnifieke duifje en elke week is ze er.
SUPER gedaan GERTJAN & ELENA...!!

Elena de Ruiter toont trots het winnende duifje...

Elena is helemaal gek op haar duifje. Dit plaatje zegt genoeg...

St.VINCENT.
De overnachtvlucht vanuit ST.VINCENT kwam voor ons heel slecht uit de startblokken. Tot op heden is er zelfs maar 1 van de 4 teruggekomen. Natuurlijk, het is een bijzonder zware vlucht geworden waarop nog flink wat duiven op achter zijn gebleven, wat niet wegneemt dat het voor ons 'een valse start' van het fond-seizoen 2021 is geworden. Daarentegen pakten onze clubgenoten COMB. DE JONG een mooie vroege duif op Nationaal ST.VINCENT met 10e plaats van 11.617 d. + teletekst. PROFICIAT !!

BORDEAUX.
Dan BORDEAUX wat raar genoeg toch een redelijk snelle vlucht werd en, ondanks dat deze gezien de gemaakte snelheden makkelijk naar huis kwamen, zijn ook hier nog veel duiven achter. Bizar toch eigenlijk!!
Wat nog leuk om te vertellen is dat onze vriend CEES van de GRAAF uit Dordrecht in alle vroegte een paar duifjes klokt. Een man op leeftijd met een behoorlijke staat van dienst op zijn naam in de duivensport. Toch is en blijf hij even fanatiek als altijd, leuk toch! Zo hingen wij al om 5.35 uur aan de lijn met Cees om hem te feliciteren. Hij klokt om 5.11.05 uur zijn eerste duif, dan om 5.16.22 uur zijn tweede en enkele seconden later 5.16.29 uur zijn derde duif en zijn goed voor 3 topduiven bij de TOP TIEN in samenspel Drechtsteden.
Goed gedaan Vriend...

Cees van de Graaf en Evelien tijdens een huldiging begin 2020...

Wij hadden zelf geen duiven mee op BORDEAUX maar gaan wel inkorven voor de eerste ZLU vlucht vanuit PAU. Wij zijn heel benieuwd...

Wij kregen recentelijk een duif terug met een briefje om haar pootje. Het duifje was achtergebleven vanuit ISSOUDUN (F) 579 kilometer. Zij was bij Franse mensen terecht gekomen en daar verzorgt. SUPER dat mensen dat voor je doen en zodoende weet je waar je duiven blijven. De duif was wat ietsje mager maar zag er verder prima uit...
Wij zeggen dan ook graag tegen de opvangers: "MERCI CHERS AMIS"...!

Het opgevangen duifje terug uit Frankrijk...

JONGEN.
Hier zijn de jonge duiven nog geen ene keer weggebracht, nee echt niet.. Vorige week hadden ze wat last van Coli, zomaar een paar dagen en niet heel heftig. Ik heb wat producten van Duif-Vitaal in de pot gedaan en ze knapten zienderogen op... We gaan deze week eens bekijken of het lukt om ze een keer een eindje weg te brengen. Het zijn zoals eerder geschreven allemaal duifjes met fond-afstamming en is africhting in de club belangrijker dan voor de uitslag vliegen want dat gaat hem niet worden met de snelheidsduivels in onze vereniging. Nee, die vreten je met huid en haar op... Hahaha!

MODERNA VACCIN.
Vorige week hebben wij onze eerste prik gehad met het MODERNA vaccin. Gero kwam er goed doorheen en heeft er totaal geen last van gehad, maar ik was er weer hondsberoerd van en gek genoeg kwam dat de tweede dag na de prik pas op. Ik heb het geweten dat ik hem gekregen heb en weet tevens wat de bijverschijnselen te weeg kunnen brengen... Binnenkort kunnen we onze tweede prik gaan halen en hoop van harte dat me dan die vervelende bijverschijnselen bespaart blijven. Man man wat een ellende...

KENZO.
Dan hadden we ook nog veel verdriet om onze familie hond: KENZO. Deze hebben wij moeten laten inslapen, het beestje was op leeftijd en gewoon op. Helaas... Ik wist niet dat je daar zoveel verdriet van kon hebben en niemand uitgezonderd heeft zitten huilen als een klein kind. We zijn in de familie allemaal dierenvrienden en dit viel ons enorm zwaar en wat ga ik m'n vriendje missen. Iedere dag kom ik bij mijn schoonmoeder, gewoon even kijken of alles daar goed gaat en ook KENZO was daar altijd waar we bijzonder blij mee waren want na het wegvallen van THEO was de hond haar steun en toeverlaat. KENZO was echt voor ons allen een pracht beest, een echt maatje en is ruim 14 jaar oud geworden. Hij heeft een goed leven gehad bij Theo en Nel (Gero zijn ouders), maar nu is schoonmoeder Nel echt alleen en dat valt niet mee...

KENZO, de allemansvriend, de hond waarop we allemaal zo gek waren...

Dit was het weer en hoop met dit extra lange Journaal, na 3 weken niets te hebben geschreven, een en ander te hebben goedgemaakt.

Tot een volgende keer....

Toedeloe en de groetjes: Evelien