14 juni
Evelien
'PERONNE afstand 247 Km.'

'Wederom een goed leermoment voor jaarlingen'
Eindelijk dan een vlucht voor 'het echie'... Onze vaste supporters (naaste buurtjes) PIET en HELENE brachten om de off. start van het seizoen in te luiden een heerlijke warme appeltaart mee voor bij de koffie. Lekker hoor!
Dat de duiven, en zeker de jaarlingen een flink leermoment kregen met de ZZO-wind was duidelijk. Het was een vlucht waarbij het er wel op leek dat de ene liefhebber alles heeft en de andere weinig tot niks. Het blijft ook raar wanneer de ene liefhebber opmerkelijk veel duiven verliest en de ander minimale- of helemaal geen verliezen heeft. Over waar het aan ligt zijn de meningen zoals altijd verdeelt, was het een of andere atmosferische storing of was het mogelijk toch de ZZO-windrichting... Wat ik wel weet is dat wij nog nooit eerder zoveel achterblijvers hebben gehad dan op de paar vluchtjes die we dit jaar net achter de rug hebben en de echte mooie vluchten nog moeten gaan beginnen. Een ander feit is dat er tot op heden bij ons weinig tot geen duiven zijn opgegeven. In de voorbije weken zijn wij precies 1 x gebeld voor een oude duif en die zijn we wezen terughalen. Daar blijft het bij ook, bizar toch, waar blijven ze toch allemaal? .

Opname direct na het loslaten van een korte trainingvlucht... (foto: Evelien)

Afijn, het zei zo, weg is weg! Je kan er blijven over mekkeren maar ze komen er niet door terug maar het brengt je wel aan het twijfelen. Ik denk dat daar een gevaar in zit voor vele liefhebbers. Waarschijnlijk is ‘rustig blijven’ in dit geval het sleutelwoord.
Wanneer ik voor onszelf spreek hadden wij VEEL TE VEEL duiven zitten en dat er met rap tempo geselecteerd moest gaan worden dat wisten we ook, want ook bij ons zit er net als bij vele anderen er nog te veel rotzooi tussen... Gero zei mij dat vorig jaar al toen ik lichtelijk ontvlamde dat we zoveel duiven hadden. Hij zei "Eefje, de helft of meer zal afvallen, we moeten er zoveel als mogelijk selecteren en de sterkste zullen overblijven". Nou dat komt dus aardig uit....

Opname direct na het loslaten van een korte trainingvlucht... (foto: Evelien)

PERONNE werd in Afd. 5 Z-H een massale lossing in 1 keer van bijna 40.000 duiven een pittig vluchtje. Op het moment van schrijven, zondagavond, zijn er bij ons nog steeds 6 stuks achter. Inmiddels zijn een aantal duiven al uitgefilterd. Zo zullen we de komende tijd met steeds minder en minder duiven aan de start verschijnen... Als we na alle vluchten die er in het vooruitzicht zijn nou eens een paar (is al optimistisch) bruikbare tot redelijke duiven aan mogen overhouden dan ben je al spekkoper denk ik...! We zijn nog in opbouw met de duiven voor de fond- en meerdaagse vluchten en de weg daar naar toe is lang maar dat komt goed. Ondanks dat we vooraf betere verwachtingen van PERONNE hadden blijven we er alle vertrouwen in houden en we gaan a.s. donderdag naar 2 nachten mand....

Tot een volgende week en nog een fijne zondag.

Groetjes: Evelien.