13 dec.
Evelien
'Het einde 2019 nadert...'.

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken en we stiefelen langzaam naar het jaar 2020, nou ja langzaam… Zo krijg ik steeds meer het gevoel dat de tijd sneller lijkt te verstrijken t.o.v. vroeger maar is uiteraard onzin omdat een etmaal nog altijd uit een periode van 24 uur bestaat. Je hoort nogal veel mensen zeggen "ik heb het druk, de tijd vliegt" al zal dat begrip voor iedereen weer anders zijn. Laten we het er maar op houden dat het een, overigens niet besmettelijk hersenspinsel is. Het zit blijkbaar tussen de oren. Ook zelf heb ik er veelvuldig last van. Haha ha...

Wat kan er toch veel gebeuren in een jaar. Vriendschappen die geen vriendschappen bleken te zijn maar waar andere vriendschappen weer voor terugkwamen. Al snel kom je dan tot de conclusie waarom het niet werkte omreden dat het, zoals bijna altijd weer draait om 'roem en dat verrotte geld in het duivenwereldje'. Nee ik pas daarvoor en krijg er een steeds grotere hekel aan!
Natuurlijk is het best leuk af en toe een duifje te verkopen simpel omdat de duivensport al duur genoeg is, maar veel gekker moet het niet worden. Voor een aantal liefhebbers is de verkoop prioriteit nummer 1 geworden en is bijna alles daaraan ondergeschikt. Zo gaat het volgens mij langzaamaan meer en meer bergafwaarts met de duivensport en hangen steeds meer hun stofjas aan de wilgen en houden de duivensport voor gezien. Weer anderen lopen daarentegen naast hun schoenen en voelen zich a.h.w. verheven boven de kleine melker voor wie het nog pure hobby en vrijetijdsbesteding is en waar ze heel hun ziel en zaligheid in leggen. Liefhebbers die een volledige baan hebben en hard moeten werken voor hun gezin en duiven te kunnen houden is al bijna niet te doen. Maar dat verfoeilijke arrogante en commerciële gedrag van sommigen stuit mij steeds meer tegen de borst.

CRISIS BINNEN DE N.P.O.
Zo blijken schrijver/columnisten MARTIN van ZON en AD SCHAERLAECKENS, om er zo maar twee bij naam te noemen, de laatste weken bijna over niets anders te schrijven dan wat zij betitelen als: 'CRISIS BINNEN DE N.P.O.'
Ook ik wil en ga er wat over zeggen want als we het over 'verheven' hebben dan ga ik even terug naar de verdeling van 'Arm en Rijk' en dat is wat het N.P.O.-bestuur eigenlijk wil doen realiseren met hun plannetje. Het schijnt, naar wat eenieder kan lezen, zo te zijn dat maar 1 persoon bij de N.P.O. namenlijk voorzitter DHR. MAURICE VAN DER KRUK zich onaantastbaar waant in zijn ivoren toren. Het merendeel van de liefhebbers willen GEEN hightech computer-constateersysteem (GPS-2021) wat de melkers weer klauwen met geld gaat kosten. Een nieuw systeem met futuristische mogelijkheden waar zo goed als zeker geen hond op zit te wachten...! Welk voordeel heeft het om te weten waar een duif zich op elk moment op de vluchtlijn naar zijn hok toe bevindt. De 'gewone liefhebber' wil met zijn huidige klok, al dan niet elektronisch, naar zijn vereniging blijven gaan om in te korven en klok af te slaan etc. Ook willen zij GEEN geplande OLYMPIADE, hoe mooi en interessant ook, maar waarschijnlijk zo goed als onbetaalbaar. Leuk voor de BOBO'S en genodigden. Maar wie gaan dat uiteindelijk weer betalen...? Liefhebbers willen al helemaal NIET dat Instituut Wedvlucht Begeleiding (I.W.B.) langer de dienst gaat uitmaken. Liefhebbers willen RUST in de tent en op de meest voordelige wijze hun sport kunnen beoefenen. Welke commerciële belangen de N.P.O. organistie erbij heeft om boven genoemde dingen door te drukken weet ik niet maar lijkt mij als ZEER ONWENSELIJK!!

Komende vergaderingen tussen N.P.O. en de Afdelingen zullen meer klaarheid in de zaak brengen en ongewenste besluiten hopelijk alsnog terugdraaien en afblazen... Er is al zoveel gaande in duivenland maar dat 1 persoon alles op de spits wil drijven en de 'drive en moed' uit (veelal oudere) melkers haalt is voor mij ONBEGRIJPELIJK!! Veel liefhebbers zeggen op voorhand nu reeds, wanneer al die krankzinnige plannen doorgang vinden: "DAN STOP IK ER MEE"...!!

"MENEER VAN DER KRUK, waar bent u mee bezig? Heeft u nu zo'n gigantische plaat voor uw kop of steekt u zelf hier een leuke bonus mee in uw zak? Er moet iets zijn wat u zo gedreven maakt dit door te zetten, want mensen die naast u stonden zijn reeds eerder opgestapt. U staat nog alleen. Bent u blind of in paniek...? Er is een gezegde: "Waar geld is, is maffia. U mag het zeggen"...!!

Duivenmelkers: neem een voorbeeld aan de akties van de boeren. Geen Malieveld maar bij het N.P.O. op sportcomplex PAPENDAL in ARNHEM voor de deur...!! Ik zou zeggen: "Uitroken die handel...!!"

Arm en Rijk is al zo zichtbaar in dit land, laten we de duivensport behouden zoals het is, daar hebben we al werk genoeg aan dat draaiende te houden, toch?

*** Het bovenstaande is de mening van: Evelien Dijk ***

OVER ONZE DUIVEN.
Op dit moment niet veel over te vertellen. Het gaat goed en we zijn ze aan het voorbereiden op de kweek. En dan is ook ons nieuwe hok zo goed als af. We zijn er SUPER blij mee...! Foto's komen later nog wanneer alles echt helemaal af is.
Het was een hele klus maar dankzij timmerman EEF van AALTEN uit HUISSEN en collega JAN JANSSEN uit GROESBEEK (beide ook uitstekende duivenmelkers) is het voor ons nu al een SUPER hok geworden!! Onze dank is groot...!!

Tevens onze dank aan LUUK BLAAUW uit BARENDRECHT voor zijn buitengewoon mooi tuin- en terraswerk. TOPPIE!!

De duiven zitten goed in hun vel en zien er echt geweldig goed uit, super zacht van pluim, kortom Top!!!
De producten van DUIF-VITAAL (zie banner op onze site) werkt hier zeker aan mee. Dit zijn producten welke reeds door vele melkers gebruikt worden, maar wat gek genoeg ook verzwegen wordt... Het is goedkoop en alles op NATUURLIJKE BASIS. Kijk eens op hun site en probeer eens een product uit het aanbod wat DUIF-VITAAL te bieden heeft... Ik weet nu reeds dat de toekomstige gebruikers tevreden zullen zijn!!

Dan rest mij nog alle lezers fijne dagen te wensen en geniet met volle teugen ook van de kleine dingen. Geniet van- en met elkaar. Heerlijk eten en drinken samen met hen van wie je houdt en met hen in dierbare herinnering die er niet meer zijn...


Op naar een nieuw jaar 2020, ik hoop een mooi nieuw jaar, voor iedereen in goede gezondheid!

Veel liefs: Evelien.