12 juli
Evelien
Roerige weken in huize Dijk.

Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat mijn energie een aantal weken ver beneden pijl is geweest, en eigenlijk ben ik nog steeds niet de oude maar krabbel langzaam weer op. Regelmatig heb ik mij door de dagen heen gesleept. Ondanks genoemde problemen doe ik gewoon elke dag het gehele duivengebeuren en iedere duivenmelker weet wat je eraan moet doen, laat staan om het goed te doen. Dan is het veel en zeer intensief werk.

De inspanningen beloonde zich op de vlucht vanuit PONTOISE (zie vorig journaal). Dat was een opsteker die we zo nodig hadden en zeker als blijkt dat de duiven uit "BODI en THEO" lijn komen. Juist daarom zijn we met deze prestatie in onze nopjes.

Toen kwam het trieste nieuws over WIM DIJK. Ome Wim, een duivenmelker in hart en nieren maar voor hem was het PURE HOBBY! Anderhalf jaar geleden werd Wim ziek en kreeg opnieuw kanker en hartfalen door de zware chemokuren. Na zijn ziekenhuisopname kwam het vreselijke bericht dat het voor Wim 'over en uit' was en dat de specialisten niets meer voor hem konden betekenen. Hij mocht het ziekenhuis verlaten en naar huis om daar de dagen die hij nog had door te brengen bij zijn vrouw en kinderen en verdere familie waar wij logischerwijs ook onder vielen. Na zijn thuiskomst heeft Wim nog iets meer dan een week geleefd en is dan afgelopen dinsdagmiddag overleden. De zaterdagavond ervoor hebben wij als gezin, samen met Gero zijn moeder Nel, en Gero zijn broer Mike en diens vrouw afscheid wezen nemen van Wim Dijk. Bij dat bezoek kwamen over en weer de nodige herinneringen naar boven zo ook aan zijn broer wijlen Theo. Beide broers Dijk leken ook nog sprekend op elkaar, met dit verschil dat Wim al tientallen jaren een kaal hoofd had en Theo daarentegen een flinke haardos... Het afscheid nemen was uiteraard zwaar maar was met een lach en een traan en zijn het de mooie dingen die je eraan mag overhouden...


Prijsuitreiking Fondclub Groot-Rotterdam.
Aan de ronde tafel v.l.n.r. Gero, Evelien, Wim Dijk en Dirk van Hofwegen. (foto: FC Groot-R'dam)

Als laatste gaf ome Wim aan Gero nog de boodschap mee: "VLAMMEN GERO, VLAMMEN" en vervolgde met de woorden: "IK HEB AAN NIEMAND EEN HEKEL MAAR VLIEG ZE VERROT"...
Het zal duidelijk zijn dat we om zijn uitspraken hard gelachen hebben, Wim zelf ook, zwak en ziek als hij was...
Gero kon niet anders doen dan beloven zijn uiterste best te doen.

Ook ontvingen wij het bericht dat duivenliefhebber ARIE HUIZER uit Poortugaal (zuidwesten van Rotterdam) overleden is. Arie mailde mij met regelmaat dat hij zo genoot van mijn journaals.
Hij schreef "jij bent zo heerlijk eerlijk en recht voor zijn raap met je leuke stukjes. Je stijl beslist niet veranderen hoor! Het is juist leuk om gewoon het verhaal van een duivenmelkster te lezen. Niet al dat opgeblazen- en egoïstische gedoe. Ga zo door Evelien"...
We wisten dat Arie ernstig ziek was maar zo'n bericht komt toch behoorlijk hard binnen. Jammer dat er weer een uitstekende duivenmelker van het toneel is verdwenen... Rust zacht Arie, en heel veel sterkte voor zijn naasten.

Aankomende week hebben we een behoorlijk druk programma voor de boeg: wij beginnen aan de ZLU vlucht PAU met inkorven op maandagavond, vervolgens inkorven op dinsdagavond voor de Nat. Sectorvlucht ST.VINCENT. Dan op donderdagavond inkorven voor de fond-vlucht VIERZON en besluiten de week vervolgens op vrijdagavond met het inkorven van de 'eerst tellende vlucht' met de JONGEN vanuit DUFFEL.
We kijken met grote belangstelling wat het gaat worden...

Voor iedereen VEEL SUCCES en zet hem op...!Groetjes: Evelien.