9 feb.
Evelien
'Een stormachtig weekend'.

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank hangen en je gedeisd houden. En dan hebben we dan ook gedaan met een bak koffie en wat lekkers erbij, héérlijk!!

FEESTAVOND FONDCLUB.
Afgelopen zaterdagavond hebben we een gezellige avond gehad van FC MARATHONVLIEGERS in de grote zaal van P.V. De Luchtbode in H.I. Ambacht. Op deze locatie worden sinds jaren tevens de duiven voor de Nat. Sector en Z.L.U. vluchten ingekorfd. De FC vierde tevens zijn 25-jarig jubileum waarvan PETER VAN SINTMAARTENSDIJK onafgebroken al die jaren voorzitter is van deze fondclub. Hij werd vanwege dit heugelijk gebeuren extra in het zonnetje gezet en kreeg hij als verrassing een mooie speld uitgereikt door MICHEL VERWEIJ, de voorzitter van Samenspel Noord- en Zuid-Holland. Tevens kreeg hij uit handen van HUB WETZELAER, de altijd actieve pr man van de Z.L.U. een mooi presentje overhandigd. Peter heeft gewoonlijk een behoorlijk grote mond en altijd nadrukkelijk aanwezig, maar deze gebeurtenis had hij niet verwacht en was hij duidelijk verrast. Leuk om te zien...!! Hij heeft het overigens dik verdient hoor, want 25 jaar aaneengesloten een bestuursfunctie van voorzitter zijn is nogal wat en hij doet het toch maar... Proficiat Peter!!

We hebben gezellig aan de tafel gezeten bij Kees de Graaf, Ad Silfhout, Rik Ros en Jan Ouwerkerk en andere duivenvrienden. Zelf heb ik heel de avond naast Piet van de Merwe gezeten. We hebben best wat afgelachen want als je dan zo met elkaar zit en een beetje zit te ouwehoeren hebben we Piet aan een kruisverhoor onderworpen: "Wat geef jij nou aan de duiven Piet"? Nou, iedereen die Piet kent weet dat hij nooit veel los laat. Uiteindelijk, onder het mom van een dolletje zei hij: "ORNISPECIAl". Hij weet dat ik het zou gaan schrijven, dus bij deze Piet...

Evelien met sportvriend Piet van de Merwe... (foto: Evelien)

Ook hebben we het gehad over de overschakeling van discipline en Piet vertelde dat het ook voor hem verre van makkelijk is geweest. Eerst speelde hij zo goed als alle programma vluchten en daarna de overschakeling naar uitsluitend fond en overnacht vluchten.
Leuk is altijd om te horen, zo ook die avond, dat er gezegd werd "jullie hebben ook altijd hard gespeeld op de programma vluchten"... En ja, dat is ook zo. Kijk, er gaan altijd praatjes rond in duivenland want zoals ik al vaker heb gezegd, het zijn net een stel roddelende wijven die duivenmelkers! Zo werd er ook gezegd dat HIJ slechts 1 (!) prijsje heeft behaald. Met die HIJ bedoelen ze dan Gero, en ja dat klopt, op de Z.L.U. maar let wel, dan gelijk wel het hoogst haalbare te weten een INTERNATIONALE OVERWINNING !!
Wat vaak vergeten word door deze melkers is dat wij jaren aaneen goed hebben gespeeld, zij het op andere disciplines en dat word plotsklaps vergeten. Dat ik noem ik dan kut-nijd of te wel afgunst, en dan is het leuk dat je melkers spreekt die dat dan aanhalen, niet alleen afgelopen zaterdagavond maar dat gebeurt regelmatig.

Samen met sportvriend Kees van de Graaf (midden) en Ad Silfhout, Dordrecht... (foto: Evelien)

Wat ook met regelmaat gevraagd word is naar 'DUIF VITAAL'. Daar krijg ik e-mails over en zaterdag werd het aan Gero ook weer gevraagd: "Is Duif Vitaal echt zo goed"?
Beste lezers, ik ben niet zo van het promoten maar in deze doe ik het wel. Heb je problemen met je duiven of wil je iets toevoegen aan je duiven, probeer dan Duif Vitaal. Ga naar hun site en neem een proefpakket wat echt niet veel kost en je zult zien dat je duiven in korte tijd anders worden. DE mensen van Duif Vitaal staan altijd open voor vragen, voor mailtjes of een belletje en ze staan je altijd te woord. En belangrijk: alles is op NATUURLIJKE BASIS !!
Een duif harder laten vliegen doet het ook niet, maar is uw duif gezond en alles klopt aan de duif, dan ben ik er zeker van dat ze meer uit zichzelf kunnen halen... Dat betekent overigens niet dat je een heel vliegseizoen zónder medische begeleiding kan want, dat weten we nu allemaal wel, GEHEEL ZONDER KAN NIET. (Wie zegt van wel die liegt gewoon!)
Al zouden we willen, je moet soms ingrijpen maar met Duif Vitaal kom je een heel eind!! Ik zeg dus: DOEN!!

Een van een aantal huldigingen FC Marathonvliegers. (foto: Evelien)

JONGE DUIVEN.
Afgelopen dagen nog enkele foto's gemaakt van een aantal jonge duifjes in de broedschaal. Het is weer een hoop stront ruimen maar, met wat er dan uiteindelijk voor moois in de schaal ligt doe je het weer voor!!

Een leuk plaatje waarvoor we het uiteindelijk allemaal doen... (foto: Evelien)

We hebben ook weer kunnen lezen dat de boeven nog steeds niet slapen. Dit keer was Ko van Dommelen uit St. Philipsland aan de beurt. Daar werden een 30-tal duiven ontvreemd. Het is toch in en in triest...
Wij zijn ons er soms niet van bewust wat sociaal media soms doet. Ook de mensen die we op de achterplaats bij de hokken laten komen, het blijft altijd een risico, dat is de reden dat wij hier al een tijdje niks vermelden op deze site wat voor duiven wij erbij hebben zitten. Ondanks een beveiliging maken wij slapende honden liever niet wakker...


Graag weer tot een volgende keer!

Veel liefs: Evelien.