4 juli
Evelien
Een slopend duivenweekend!

AGEN, CAHORS en ISSOUDUN.
Op het moment van schrijven van dit Journaal zit ik tussen NUL & SCHEINDOOD... Haha!
Eerst nog een kleine terugblik op PAU, dit was wederom een vlucht dat de duiven het moeilijk hadden en waar wederom vele duiven nog steeds hun thuisfront niet bereikt hebben. Op deze vlucht pakken we jammer genoeg maar 1 prijsduifje, een dochter van ‘THEO’. De andere 4 van onze ingekorfde duiven zijn nog immer onderweg...

AGEN.
Weekenden zoals als deze slopen je, althans mij/ ons wel. Afgelopen week was een week met alleen maar duiven inkorven, inkorven en nog eens inkorven. Soms vraag ik me wel eens af hoe gek je moet zijn om dit vol te houden: 'STAPELGEK'.
Maar ik moet zeggen als op vrijdagavond je tuin bezet is met een stel ouwe rotten in het vak die bij je komen supporteren dan hoop je toch echt dat ze een paar duiven zullen zien aankomen en gelukkig was dat ook het geval. Op de vlucht AGEN ZLU vielen er op de dag van lossing bij ons 's avonds 5 stuks! We klokten om 20.29 / 20.45 / 20.51 / 21.10 en 22.08 uur. Vooral de eerste duif had zoveel haast met binnenkomen alsof hij door de bliksem werd achterna gezeten... De volgende ochtend klokten we om 06.30 / 06.50 / 07.22 en 09.19 uur.

AGEN blijft voor ons ieder jaar weer een bijzondere vlucht waarbij je telkens dierbare herinneringen ophaalt. En ieder jaar voelt het alsof alle ogen min of meer op ons gericht zijn en ik mag zeggen dat we wederom niet geklopt zijn... Zo zijn we al 4 jaar de enige die zowel de Nationale- als de Internationale overwinning vanuit AGEN op hun naam hebben geschreven... Het blijft een mooi gegeven maar een nog veel beter gegeven is dat de nakomelingen van 'THEO' het zo goed doen.
Zo klokken we op AGEN ZLU 2021 weer 2 kleinkinderen van 'THEO' te weten een jaarling en een tweejarige. Vorig jaar was deze tweejarige duif onze eerste jaarling duif van AGEN... Wij zijn nog altijd ontzettend trots en dankbaar om een duif als 'THEO' te mogen hebben want hij bewijst dat hij niet alleen een sublieme vlieger was maar ook goed vererft en dat niet alleen op onze hokken.

CAHORS.
Voor deze Nationale Sectorvlucht zijn we niet voor niks vroeg opgestaan. We hadden er voor CAHORS 8 stuks ingekorfd waarvan er 2 in de prijzen vallen en is er uiteindelijk nog een van onderweg.

ISSOUDUN.
Grote verschillen in aankomsten, het was een rare vlucht waarbij de duiven uit zowat alle richtingen kwamen aanvliegen, maar rare vlucht of niet, je moet ze wel pakken. Wij hadden onze '903' duivin niet mee omreden dat Gero de weersomstandigheden voor het weekend niet vertrouwde. Zo hebben we onze jonge duiven ook niet ingekorfd om dezelfde reden. Achteraf maar goed ook want de jonge duiven werden op de losplaats niet losgelaten en uiteindelijk terug gebracht naar de lokalen... Gero had een goed voorgevoel!!

Onze 'THEO' met enkele van zijn nazaten...

INKORFCENTRUM 1738.
Alle inkorvingen voor de Nat. ZLU en Sectorvluchten in onze regio worden gedaan in het lokaal van P.V. De Luchtbode 1738 in H.I. Ambacht. Deze mensen verzetten ontzettend veel- en goed werk. Alles is daar bijzonder goed georganiseerd en, als ik Gero mag geloven, ouderwets gezellig. Dus onze complimenten gaan dan ook uit naar ALLE medewerkers, vrijwilligers van het voornoemde inkorfcentrum. Het zijn voor hun vaak zeer lange en intensieve dagen en staan voor alle deelnemers altijd op 100% stand-by. In alle vroegte zijn de meldposten present en blijven vervolgens voor iedere volgende melding even vriendelijk en dat vele uren achtereen. Ga er maar aanstaan. Ze doen het toch maar!
Vandaar zeggen wij: 'TOP EN HARTELIJK DANK AAN ALLE MEDEWERKERS'. Wij zijn tevreden, wat zeg ik, wij zijn zeer tevreden...!!
Aan alle Winnaars op de voornoemde vluchten van het afgelopen weekend: 'Van Harte Proficiat'.

BARCELONA.
Voor 'De vlucht der vluchten' Barcelona zal maandag 5 juli de mogelijkheid bestaan om in te korven voor deze 'monsterrace' en, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden, op vrijdag 9 juli in vrijheid worden gesteld om de langste afstandsvlucht die er in West Europa bestaat aan te vangen... Voor iedereen die eraan meedoet, VEEL SUCCES! Het wordt weer een week van duiven en nog eens duiven... Halleluja... Haha...!!

Graag weer tot een volgende keer!

Toedeloe en de groetjes: Evelien