03 mei
Evelien
Een rare week..., voor Eefje.

Ik ben door omstandigheden wat laat in mijn schrijven maar ik heb ook een rare week achter de rug. De week begon al bijzonder raar omdat ik een jonge duif hebt vermoord, ja echt!!! Overigens niet met vooropgezet plan. Gloeiende Gloeiende... Wij hebben sinds een jaar een sluis, zeg maar een gang door het hele hok met rails- en tralie schuifdeuren. En tussen het geleide systeem van die deuren komt voer of stront tussen en je kunt bedenken dat de deuren dan soms wat moeizaam heen en weer gaan. Vorige week maandag ben ik het hok met de jonge duiven aan het schrappen en duw ik de schuifdeur dicht. Niks bijzonders want heb dat al honderden keren gedaan, en ja, hij ging wat stroever dan gewoonlijk. Niks raars dacht ik nog maar daarbij hoorde ik ook gefladder, ook niet zo raar, want dat doen duiven gewoonlijk... Maar dan, man man, ik kom de gang terug in uit het gedeelte wat ik net geschrapt had en ziet plotseling daar een duif met zijn kop klem zitten tussen de twee deuren... Jeetje, ik wilde haar nog redden dus ik denk ik trek terug, maar nee hoor, haar nek was al gebroken. Precies een knappe duif uit onze kweekduivin BODI en echt waar, ik heb me daar een potje staan janken met het dode duifje tegen me aangedrukt... Het was een naar gezicht, ja echt !!! Ik ben Gero gaan bellen. Verdorie precies een duif die hij op het oog had... JA SORRY HOOR, doet het ook niet expres...!! Een zieke duif opruimen, of een duif die me niet aanstaat, dat doe ik zonder probleem, maar dit vond ik echt zo verschrikkelijk en heb ik heel de dag een beetje maagpijn gehad...

Een plaatje uit 2020... (foto: Evelien Dijk)

Nou zo begon mijn vorige week... En het is heel de week raar geweest. Afgelopen zaterdag heb ik geen duif aan zien komen van de vlucht PERONNE om reden dat ik samen met onze jongste zoon Anthony naar Roermond ben geweest met de bedoeling te gaan shoppen. Soms moet je even kiezen, nou dat was OOK EEN DRAMA, het leek pretpark De Efteling wel met wachtrijen van 45 minuten per winkel. Mijn zoon en ik waren het er snel over eens dat we stapelgek waren dit te doen en zijn met gierende banden weer terug naar huis gereden. Dit soort dingen doen we voortaan niet meer. Ik ben van huis uit al geen shopper en dan besluit ik een keer te gaan krijg je zoiets voor je kiezen. Bah bah... Bij deze ben ik gelijk van die gekkigheid genezen... Hahaha.
Dit was een beetje mijn week. Op PERONNE hadden we weer 10 duivinnen mee en die kwamen goed af met 60% op de uitslag zowel in de vereniging als in groot verband. We zijn tevreden met de uitslag.

Nog een mooi plaatje... (foto: Evelien Dijk)

Oh ja, als klap op de vuurpijl maakten we zaterdagavond weer wat bijzonders mee. Gero en ik zijn aangevallen door 3 honden die losgebroken waren... Op zeker moment hingen ze ook in de broek bij een man op leeftijd, waarbij die man achterover viel met zijn hoofd op de grond... De oude man had het niet meer... Gero maakte zich over de ontstane situatie zo kwaad en schopt de honden weg om de oude man veilig te stellen maar Gero schopte daarbij dusdanig hard en wild om zich heen waardoor hij zijn hamstring geblesseerd heeft... Een bijzonder hachelijk avontuur om mee te maken, dat wel en voor Gero extra pijnlijk...!

Verder nieuws op duivengebied heb ik niet te vertellen maar jullie zijn nu wel op de hoogte van het Wel en Wee van een week uit het leven van Evelientje en dat is zelden saai. Hahaha...

Komend weekend spelen we de eerste midfond vlucht vanuit PONTOISE met afstand van om en nabij de 360 kilometer en 2 nachten mand.

Zet hem op en graag tot volgende week...

Toedeloe en de groetjes: Evelien