3 april
Evelien
Start van een nieuw seizoen.

Zaterdag 3 April africhting MEER (BE).
Zoals ieder jaar beginnen we allemaal weer op nul en is het duivenseizoen hierbij geopend!! Ook wij deden mee met de africhting vanuit Meer (BE). Zelf ben ik afgelopen week wel 2 keer met de duiven op pad geweest omdat de weersomstandigheden te mooi waren om het te laten. De temperaturen waren dusdanig anders dan die van afgelopen zaterdag toen we de duiven vanuit MEER stonden op te wachten. Het heeft wel wat dat opwachten, al is leuk weer wat anders met die lage temperaturen, maar we zijn begonnen en de kop is er vanaf. Onthouden wanneer ik dit zeg want we weten allemaal als het een keer niet gaat zoals we willen dat ik ga roepen: "Ik ben er helemaal klaar mee"... Haha Haha. Ik weet zeker dat ik niet de enigste zal zijn met die kreet.

MEER (BE).
We zijn de start op deze trainingsvlucht begonnen met 59 duiven en gaan kijken wat het ons gaat brengen. Ik vond de snelheid van de duiven toch vrij aan de lage kant, mede veroorzaakt door de noordelijke windrichting. Je zou denken van dit soort trainingsvluchtjes dat de duiven bij lossing in één grote klad naar huis vliegen maar dat was dus niet het geval. Onze eerste 3 duiven die zich op hun thuishok aanmelden waren van 'fond-soort' ondanks dat we ook nog een aantal snellere duiven hadden ingekorfd, maar dit even terzijde. Uiteindelijk zijn alle door ons ingekorfde duiven teruggekeerd.

Aanstaande zaterdag staat de eerste 'echte vlucht' op het vliegprogramma en zo gaan we steeds een stapje verder. Wij hebben er weer echt zin in...

JONGE DUIVEN.
Sinds 2 dagen zit er leuk ploegje jongen op de klep de omgeving te verkennen. Erg leuk om te zien hoe sommige duifjes nieuwsgierig zijn, ik zie dit wel graag. Het is weer behoorlijk wat werk en tijd wat je eraan moet besteden maar voor je het weet vliegen ze gezamenlijk hun rondjes. Het is een kwestie van geduld hebben, engelen geduld wel te verstaan, maar het komt vast goed!!

Lossing eigen duiven op doordeweekse dag. (foto: Evelien Dijk)

We zitten nog steeds in een rare tijd en het Coronavirus is nog altijd niet bestreden. Het vergt veel van iedereen zijn geduld. Zo worden bij velen de lontjes steeds korter en ongetwijfeld gaan we dit ook in onze duivensport krijgen. Nu gaat alles er nog gemoedelijk aan toe maar naar mate we vorderen zullen wij, en jullie misschien ook, meer frustraties gaan krijgen. Het zij richting inkorven, hetzij richting ophalen van de duiven of in welke vorm dan ook. Hoe ieder individueel er ook van denkt of er over denkt, de inkorf lokalen moeten zich aan de uitgevaardigde regels houden en naar die regels handelen en werken. In de inkorflokalen doet iedereen zijn uiterste best zich aan alle strenge richtlijnen te houden. Probeer daar aan te denken zodra je het voelt opborrelen, het is 'voor elkaar en met elkaar'. Laten we ook dit seizoen zo starten en ook eindigen.

Veel succes iedereen, zet hem op, kijk naar jezelf, doe je eigen ding, heb plezier in je sport en laat een ander dit niet voor je verpesten.

Tot volgende week en een FIJN PAAS WEEKEND.

Groetjes van Evelien