Evelien
AGEN Z.L.U. werd een loodzware...

Voor ons stond het afgelopen weekend alleen de Z.L.U. vlucht vanuit AGEN (928 Km) op het programma. Het wachten op de aankomsten daarvan werd een lange zit...!
We hadden er op voornoemde vlucht 5 mee waarvan 1 jaarling, de andere waren 2 jarige maar met voornamelijk dag-fond bloed erin. Zouden die het ook kunnen waarmaken? Met het extreme weer wat we afgelopen weekend hebben gehad, moet je daarvoor toch wel de meer zogenoemde 'hangers' van duiven hebben. Nou die hadden wij dus niet mee...! De enige jaarling die mee was kwam thuis na de prijzen en maandagmiddag kwam er nog een duif terug die compleet was afgevlogen en als afgeschreven beschouwd kan worden. Voor veel duiven, en dus ook die wij hadden ingekorfd was deze vlucht net een brug te ver...

EXTREME TEMPERATUUR.
Vooraf wist iedereen dat door de voorspelde wind, met daarbij een hoge temperatuur het wel eens bijzonder zwaar kon gaan worden en hadden daarom gehoopt op een vrijdaglossing. Helaas... De vlucht werd uitgesteld naar zaterdag en die dag was het in bijna heel West Europa werkelijk abnormaal warm waarbij het ene na het andere record werd gebroken. Extreme temperaturen zelfs waarbij in enkele gebieden de 45 graden werd gehaald!! Zelf kan ik behoorlijk goed tegen de warmte maar dit weertype zoals die zaterdag was zelfs voor mij te gek...

De Z.L.U. is een organisatie die het belang van de duiven voorop stelt. Ze zullen heus wel eens een foutje maken maar ik weet zeker dat zij er alles aan doen dit zoveel mogelijk te voorkomen.

GEZEIK OP SOCIAALMEDIA.
Op zijn Hollands gezegd krijg ik daar werkelijk de 'kut-hik' van. Wat hebben we toch een stelletje jankmuilen onder de melkers zitten. Niet normaal. Een iemand geeft een voorzet dat er naar zijn zeggen verkeerd gelost is en..., HOPPA, de discussie is geboren. Zonder énige kennis van zaken (althans zo komt het over) zet men dan van alles op Facebook en is het ene bericht nog gekker dan het andere...
Ik zou zeggen: "Steek die energie die je verspilt om de boel via de media af te branden beter in de verzorging van je duiven"!!
We konden allemaal aanvoelen dat het zwaar ging worden en het werd voor de duiven een gevecht om het thuishok te bereiken. Dit gegeven wil nog niet zeggen dat de duiven, of melkers die altijd hun prijs draaien, en deze keer nou net niet, dat dit geen goede duiven zouden zijn... Bedenk dat driekwart van het aantal ingekorfde duiven op voorhand geen prijs winnen. Voor de overige duiven was het puur overleven..., mits alles mee zit voor de duif! Wij zaten er dit keer helaas NIET bij. Eerlijk is eerlijk... Het zij zo.

"Soms zit het mee en soms zit het tegen" en daarom uitjanken en weer verder gaan. Zo denk ik er tenminste over.

CHRIS PAAUWE.
Afgelopen zaterdag hebben we nog leuk bezoek gehad van fondkampioen CHRIS PAAUWE uit het Zeeuwse KRUININGEN. Deze had nog een bon van ons tegoed en kwam deze verzilveren en heeft 2 duifjes mee terug richting Zeeland genomen. Duifjes waar hij overigens bijzonder content mee was.
Chris heeft na onze Nat. overwinning in 2017 een duif door ons geschonken op de Z.L.U. verkoop gekocht en is daar zeer goed over te spreken. Vandaar dat we hem ook dit keer geprobeerd hebben hem iets moois/goeds te hebben meegegeven. Nu maar hopen dat ze ook tot bruikbare duiven zullen uitgroeien... De tijd zal het leren!

Fondkampioen Chris Paauwe uit Kruiningen op bezoek (foto: Evelien).

Chris heeft zijn keuze gemaakt welke er mee naar Kruiningen gaat (foto: Evelien).

Aankomend weekend is het weer een druk programma. Zo staan er voor ons een 4-tal vluchten op het programma met BARCELONA (1118 Km) als klapper. Althans, dat hopen we! Onze 'CEES' een 6-jarige doffer en destijds uit vriendschap verkregen van CEES VAN DE GRAAF uit DORDRECHT is er weer voor mee. Hij heeft het traject meerdere keren met goed gevolg afgelegd. Wanneer ervaring een belangrijke factor is dan...

Voor alle BARCELONA mannen die net als wij hebben ingekorfd HEEL VEEL SUCCES ALLEMAAL!!

En ook voor iedereen op de andere vluchten... TOI TOI TOI.

Tot een volgende keer maar weer...

Groetjes van Evelien