2 feb.
Evelien
Hallo allemaal.

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg meerdere berichten waarom er nog geen nieuw journaal was...? Ook waren er mensen nieuwsgierig naar hoe het met mijn gezondheid en herstel van mijn operatie ging.
Om een lang verhaal kort te houden: Het gaat goed, heel goed!! Daarbij voel ik ook dat de zware en riskante nekoperatie echt heeft geholpen al mag ik bijvoorbeeld nog steeds niet zwaar tillen. Dat is nog in opbouw en de meeste mensen die mij kennen weten dat ik behoorlijk eigenwijs kan zijn, maarrrrr deze ronde luister ik echt wel naar de specialisten omdat dit een operatie was waar je gewoon niet mee moet spotten en dat heb ik daarom dan ook nog niet gedaan...

NIEUW JAAR
De start van het nieuwe jaar was niet zoals we met zijn allen wilden en helaas is het al behoorlijk uit de hand gelopen wat het aantal Corona besmettingen betreft. We zullen het toch nog even vol moeten houden ondanks onze Corona moeheid.
Wel ben ik, net als u benieuwd hoe dit nieuwe duivenseizoen gaat verlopen en of we überhaupt veel hinder gaan ondervinden van al deze ellende rondom Corona, zoals de speciale inkorfvoorzieningen en of problemen met het vervoer naar de losplaatsen etc. Ik hoop maar van niet, maar een beetje rekening ermee houden kan geen kwaad. Al moeten we wel met zijn allen positief blijven denken, daar ben ik zeker van dus dan doen we dan ook maar.

KWEEKHOK
Begin januari hebben onze zeer goede vrienden Eef en Jan een nieuw kweekhok/ schuur samen met Gero gerealiseerd. Vooraf hadden Gero en buurman Piet de sloop en afvoer van de oude materialen voor hun rekening genomen. Wij zijn bijzonder blij met het mooie eindresultaat wat de mannen hebben neergezet... Het was met de bouwploeg een gezellige dag. Ze hebben lekker gegeten samen en veel ouwehoeren over duiven natuurlijk. Ik kan verklappen dat ze er alle 3 een dikke voldoende voor hebben behaalt, voor het geouwehoer dan! Haha ha... Kortom, het is een prachtig geheel geworden. Het grote vlieghok en het nieuwe kweekhok/ berging zijn in dezelfde stijl gemaakt. Zowel Gero als ik zijn er dan ook erg blij mee en spreken dan ook onze dank uit voor jullie deskundige hulp... Om veiligheidsredenen plaats ik geen foto’s van het nieuwe kweekhok omdat ik denk dat dit vandaag de dag gewoon niet handig is...

Sloopwerkzaamheden van het oude kweekhok/ berging.

KWEEK
De kweek op het nieuwe hok is hier van start gegaan en ik kijk nu al uit naar de jongen die over een tijdje in de broedschalen liggen..., zo schattig, zo kwetsbaar... Ik blijf het telkens weer bijzonder vinden hoe dat ze opgroeien en dan vaak ook nog op de ouders lijken en is het best bizar hoe de natuur in elkaar steekt. Zo ga ik ook zelden of nooit zonder mijn camera het hok in want je ziet soms de meest mooie en verterende momentjes. Daar smelt ik van...

De plek waar voorheen een berging/ kweekhok stond...

NIEUWS
Verder heb ik weinig nieuws te vertellen. Oh ja, we gaan er in ieder geval weer een klein neefje bijkrijgen. Er is in mei een klein Dijkkie opkomst... Gero zijn broer Mike wist na 2 meiden te hebben gekweekt ook hoe er een jongetje gekweekt moest worden. Haha ha... SUPERLEUK voor het gezinnetje van Mike Dijk.

HOOPVOL
Ik hoop dat jullie allen gezond zijn gebleven en dat ook zullen blijven. Hou vol..., er zal licht zijn aan het eind van de tunnel... Geloof mij maar!

Graag tot een volgende keer...

Groetjes en Liefs: Evelien