1 juni
Evelien
Eindelijk mooi weer!!

Dat was genieten, eindelijk een heerlijke warme dag met prima duivenweer... Voor ons stonden er 2 vluchten op het programma, een africhting voor de fondploeg en een vlucht vanuit PONTOISE voor 10 duivinnen, nog van ons eendaagse fond soort.

Vrijdagmiddag heb ik ingekorfd in HANK Nbr. op het parkeerterrein bij Wegrestaurant ‘NAPOLEON’ voor een trainingsvlucht vanuit SERMAISE (FR). Ik was daar in HANK nooit eerder geweest en onze duivenvrienden uit Groesbeek, JAN JANSEN en RIEN WEIJERS zouden er ook zijn om mij te assisteren met het inkorven. Doch Eeffie had alle duiven al in de verzendmanden zitten voordat beide heren er waren... Hihihi. Van RIEN en BAS WEIJERS kregen we als verrassing nog 2 jonge duiven uit de beste lijnen van HENRI HOEKS en COR de HEIJDE... Heel veel dank daarvoor mannen, we zijn er SUPER blij mee!! En knuffelen doen we weer wanneer dat mag... Hahaha!!

De duiven uit SERMAISE kwamen beter af dan de tien duivinnen op PONTOISE. Van SERMAISE, waarop zoals gezegd onze fondduiven mee waren, zijn er nog 3 stuks van achter. Overigens de eerste keer dat we er kwijt zijn en als we links en rechts horen wat er zoal weg is gebleven de afgelopen tijd, dan mogen wij niet mopperen.

STUNT.
En zoals bijna gebruikelijk had ik weer een stunt. Gloeiende Gloeiende nog aan toe. Ik had een kweekdoffer in de mand gedaan voor HANK, de africhtingsvlucht SERMAISE vanuit Frankrijk. Ja echt!! Stom van mezelf natuurlijk en Gero was daar niet blij mee en stond hier te mopperen van 'die zien we nooit meer terug' en foeterde verder met 'je ziet toch wel dat hij geen chipring om had'... Nou ik had er geld op gezet van wel... En laat de doffer nou gewoon terug zijn en het duifje had nog haast ook met binnenkomen. Raar maar Waar!!
Wederom weer bewijs dat het bij ons hier nooit saai is. Toegegeven dat ik wel in mijn piepert heb gezeten hoor. Het is al met al goed afgelopen...

Mason Teunis, eerste zoon van MIKE & CHRISTIEN... (foto: Evelien)

MASON TEUNIS.
Vrijdag was het ook een hele speciale dag. Mike, de broer van Gero, en zijn Christien die moesten gaan bevallen... Nou ja, Christien dan... Mike stond erbij en keek er naar... Maar MASON TEUNIS is geboren, vernoemd in zijn tweede naam naar Opa Theo die sinds 2017 niet meer onder ons is. Wij missen Theo zijn grote mond (!) elke dag nog, maar ik weet zeker dat hij super trots zou zijn geweest op de nieuwe naamdrager MASON DIJK... Theo houdt stilletjes de boel in de gaten, daar ben ik zeker van, want dood ben je pas echt wanneer je naam niet meer wordt uitgesproken en wordt vergeten...

Dit was het weer voor deze week. Op naar komende zaterdag en iedereen veel succes!!

Toedeloe en de groetjes: Evelien